Cars & drums, gruwelijk gasgeven

Hans Sprenger is gespecialiseerd in het ombouwen van akoestische drumstellen naar elektronische. Eerst besteede hij het ombouwen uit. Toen de eigenaar van dat bedrijfje ermee stopte nam hij het over en ging alles in eigen beheer doen.

Waarom ben je dit bedrijf gestart?
Ik zat met een burn-out thuis en mijn werkgever, een autobedrijf, was failliet gegaan. Zo ben ik bij het UWV terecht gekomen. Je mag dan een half jaar proberen om voor jezelf te beginnen en levert daarbij een deel van je uitkering in. Naast mijn vak als autoverkoper drum ik als hobby. Daar wilde ik wat mee gaan doen en ben begonnen met de in- en verkoop van drumstellen.
Veel mensen willen geen akoestisch drumstel meer, met name in een thuissitiatie en zoeken een elektronische oplossing. Zo ben ik bij het ombouwen gekomen. Eerst bouwde een partner deze om. Toen hij stopte heb ik zijn activiteit overgenomen.

Hoe heb je de start van je bedrijf aangepakt?
In het begin vond ik vooral klanten via marktplaats. Daarna ben ik ook gaan adverteren. Aanvankelijk werkte dat best goed maar na een half jaar ben ik als zzp’er weer bij een autobedrijf gaan werken om voldoende inkomen te verdienen.
Klanten komen op afspraak, daardoor kan ik twee banen combineren. Ik ben mijn zaak part-time begonnen. Nu doe ik het full-time.

Hoe kom je aan je klanten?
Vooral door mond-op-mondreclame en via drumfora op internet. Daar wordt ik genoemd vanwege mijn specialisatie in elektrische drums. Veel muziekwinkels gaan failliet gaan vanwege de prijsconcurrentie op internet. Omdat ik me richt me op het hogere segment met een assortiment dat je niet op internet vindt, kan ik me onderscheiden. Je kunt bij mij ook drumstellen uitproberen.

Waar wil je over 5 jaar staan?
Over 5 jaar heb ik een kooppand met showroom en ga ik gruwelijk gas geven.

Wat is je grootste uitdaging?
Creatief blijven en dingen uitproberen. In deze handel zit de winst in het goed inkopen, de verkoopprijs staat vast al vast op Internet. Er gaan veel winkels failliet en daar ga ik niet bijhoren.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De omgang met mensen met dezelfde hobby. Ik trek soms 2 uur uit voor een klant. De verkoop gaat dan vanzelf, mooie spullen verkopen zichzelf.

Welke tip zou je andere starters willen meegeven?
Zie de belastingdienst niet als een last. Zij hebben me juist erg geholpen. Probeer onafhankelijk te zijn van een bank. Wat je niet uitgeeft hoef je niet te verdienen. Begin vooral niet te groot.

maatwerkindrums.nl