De vliegende schoonheidspecialiste

Ingrid van Lierop is stewardess en daarnaast eigenaar van schoonheidssalon ‘Treat 4 You’ in Utrecht. Om meer financiële stabiliteit te vinden is ze naast haar baan de schoolheidssalon begonnen. Hoe doe je dat naast zo’n baan met onregelmatige werktijden?

Waarom ben je dit bedrijf gestart?
In mijn baan als stewardess is het voortbestaan regelmatig onzeker. Ook bij het werk van mijn vriend is dat het geval. Ik heb daardoor behoefte aan een financiële back-up.
Ik heb gedacht: ‘Wat kan ik en waar kan ik meteen geld mee verdienen naast mijn baan als stewardess?’. En, omdat ik stewardess wil blijven en dus onregelmatige werktijden heb, moet het iets zijn waarmee ik mijn werktijden zelf kan reguleren. Ik heb jaren geleden een opleiding voor schoonheidsspecialiste afgerond en dat vak heb ik weer opgepakt.

Hoe heb je de start van je bedrijf aangepakt?
Ik heb een behandelstoel gekocht, apparatuur en producten en daarmee een kamer in ons appartement ingericht. Omdat ik een aantal jaren me niet meer professioneel met het vakgebied had beziggehouden heb ik op verschillende internetforums mijn actuele kennis bijgespijkerd. Daarnaast heb ik enkele korte productgerichte opleidingen gedaan. Ik heb €2000 geïnvesteerd en dat heb ik snel terugverdiend.

Waar wil je over vijf jaar staan?
Ik heb geen grote plannen voor uitbereiding. Ik vind de combinatie van mijn eigen bedrijf als bijverdienste naast mijn baan in loondienst een prettige combinatie. Wel gaan we naar een nieuwe lokatie want we willen verhuizen. Misschien geeft dat nog nieuwe mogelijkheden. Mocht het vliegen een keer ophouden dan kan ik mijn bedrijf snel en eenvoudig uitbreiden.

Hoe kom je aan je klanten?
Klanten melden zich via mijn eigen website en via de website van het product dat ik gebruik. Verder kom ik regelmatig via mond tot mond reclame aan klanten.

Wat is je grootste uitdaging?
Als stewardess verblijf ik regelmatig in het buitenland. Ik ben dan niet telefonisch bereikbaar of beschikbaar voor afspraken. Daarom verloopt communicatie met de klant via de Whatsapp en email. Zo kan ik op dezelfde dag reageren ook al ben ik niet in Nederland.
De flexibiliteit die ik nodig heb om mijn twee banen te combineren blijkt juist erg te passen bij mijn klanten. Ik ben een schoonheidsspecialiste die je niet weken van te voren hoeft te boeken om een afspraak te kunnen maken.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Ik vind het heerlijk om mensen in de watten te leggen en weer nieuwe energie te geven. Ik wil dat doen door mensen te helpen met 100% natuurlijke producten die goed zijn voor mens en natuur, zodat we samen bijdragen aan de wereld. Ik vind het fijn om als ondernemer hierin zelf keuzes te maken en het werk naar mijn voorwaardes in te richten.

Welke tip zou je starters willen meegeven?
Begin klein en bouw het dan verder uit zodat je er ook echt iets aan kunt verdienen. Klein beginnen heeft mij goed geholpen de klantvraag duidelijk te krijgen en mijn eigen meerwaarde te concretiseren. Ik heb gemerkt dat ik zo de klanten heb gekregen die bij mij passen.
En verder, neem geen witte handdoeken want die krijg je niet meer schoon.

treat4you.nl