In gesprek met een ezel

Carina Sampers en Philip Sijmens zijn samen de Coachboerderij begonnen. Coaching met en zonder ezels en een vakantiehuisje. Hij coacht jongeren vanaf 12 jaar, vanaf de Basisschool tot ze gaan werken. Zij richt zich op volwassenen in de werkende leeftijd. Rode draad is dat zij zich richten op mensen helpen om met situaties om te gaan met zelfvertrouwen en zingeving.

Waarom zijn jullie je dit bedrijf gestart?
Ons bedrijf is gegroeid vanuit de wens van al jaren geleden om zelf een coachbedrijf te runnen. Ons eerste plan was om dit vanuit Frankrijk te doen. Maar dat bleek een te grote stap door de taal en we wilden niet emigreren met onze kinderen.
De wens bleef en een aantal jaar na onze eerste poging kochten we een boerderij in een buitengebied. Daar was alles om onze wens uit te laten komen.
Het toeval was dat er ezels bij hoorden. Eerst zetten we ze in als grasmaaier. Daarna kwam Carina iemand tegen die kinderen met ezels coacht. Ze is zich verder gaan verdiepen en heeft een opleiding gevolgd. Nu zijn ze een mooie en unieke aanvulling op ons coachingswerk.

Hoe heb je de start van het bedrijf aangepakt?
We hebben er eerst vooral veel over gefantaseerd. Veel denken en niet doen. Echt een startersfout zien we nu. Toen we eenmaal de stap hadden genomen om ons bij de KvK in te schrijven gaf het ons het gevoel dat we er nu dan ook echt iets mee moesten doen. We zijn gestart met de verbouwing van ons vakantiehuis.

Hoe kom je aan je klanten?
Via netwerkbijeenkomsten bij ons in de buurt. Daar komen allerlei zorggerelateerde bedrijfjes samen. Vanuit die praktijkjes komen klanten binnen. Zo help je elkaar. Ook via LinkedIn komt soms wat binnen. In de toekomst zullen we ook meer pro-actief gaan werven. Voor Philip betekent dit dat hij ook bij scholen en zorgcoördinatoren langs wil gaan. Carina richt zich voorlopig meer op particulieren.
Het vakantiehuisje heeft een facebookpagina en staat op websites voor B&B’s.

Waar willen jullie over vijf jaar staan?
We willen dan zoveel klanten coachen zodat we minder in loondienst hoeven zijn of zelfs misschien helemaal kunnen leven van de Coachboerderij.

Wat is jullie grooste uitdaging?
Op dit moment is dat de combinatie van nog een baan hebben en een bedrijf opstarten. Het ondernemerschap is voor ons nieuw. We moeten zelfstartend blijven en er vertrouwen in hebben dat het gaat lukken.

Wat vinden het leukste aan het werk?
Je eigen boterham kunnen verdienen zonder afhankelijk te zijn van een baas. Hier voelt het niet als werk. We zijn zelf op ons eigen fysieke terrein bezig. Daarnaast vinden we allebei mensen hun eigen kracht laten zien en weer te laten stralen het mooiste wat er is. Mensen voelen zich fijn bij ons. Vandaar ook een vakantiehuisje.

Welke tip zou je andere starters willen meegeven?
Gewoon doen en beginnen. Dat hebben we natuurlijk ook gehoord en dat is gewoon echt zo. Wij zijn niet echt ondernemers. Dus wij denken er iets langer over na. Het kost gewoon tijd om te starten. Daar moet je rekening mee houden. En zeker als je het naast een baan doet. Maar we vinden het geweldig.

decoachboerderij.nl