Met een goed idee naar het ziekenhuis

Rene Pulles verkoopt met zijn bedrijf Pure medical solutions medische materialen met de focus op electro- en neurochirurgie aan ziekenhuizen in Nederland. Na jaren in deze branche in loondienst te hebben gewerkt heeft hij besloten het op eigen kracht te doen.

Waarom ben je dit bedrijf gestart?
Ik werk al jaren in deze branche. De vrijheid in de organisatie waar ik werkte werd steeds minder. Verandering van de wacht gaf mij de noodzaak om het anders te doen. Ik dacht: ‘Dit kan ik beter’. Ik wil geen onderscheid blijven maken tussen productverkoop en service. De verkoop begint pas als je het verkocht hebt.

Hoe heb je de start van het bedrijf aangepakt?
Ik heb goed nagedacht over welke onderwerpen in de gezondheidszorg onderbelicht zijn. Zo heb ik de Puremedical portal bedacht en goede leveranciers in Duitsland aan me te weten te koppelen. Niet door hen te mailen, dat werkte niet. Veel bellen, bereidheid om naar Duitsland te rijden en overal mijn verhaal doen leidde tot veel nee’s maar ook een paar ja’s. En zo groei je erin.
De Puremedical portal is een webbased programma waarmee ziekenhuizen inzicht krijgen in het gebruik en verbruik van starre optieken. Ook zaken zoals wanneer zijn er reparaties nodig en op welke producten zit nog recht van garantie, staat erin. Dit inzicht kan de klant veel geld besparen. Dus niet alleen een product maar ook een service.

Hoe kom je aan je klanten?
Ik verkoop door een goed product met goede levering aan te bieden. Continuïteit hierin is belangrijk. Mijn leveranciers helpen mij deze continuïteit te kunnen leveren.
Ik ga ziekenhuizen langs om producten te laten zien en zo te verkopen. Ik lever geen producten die je uit een catalogus koopt. Ziekenhuizen willen ze zien en testen.
En natuurlijk veel bellen, relaties van vroeger en nieuwe relaties benaderen en actief zijn in de medische wereld.

Wat vind je het leukst aan het werk?
Ik vind de manier van zorgen voor mijn bedrijf leuk. Je denkt over alles na. Je hebt het zelf in de hand. Bij een verpakking bijvoorbeeld denk ik na over wat wil ik bedrijven daarover wil laten zien. Voor mij heel anders dan toen ik in loondienst was.
Ik ben daar ook in veranderd. Vroeger kocht ik veel kleding enzo. Nu geef ik mijn geld heel anders uit. Er gaat veel terug in de zaak. Investeren in apparatuur zodat ik mijn producten nog beter aan ziekenhuizen kan presenteren.

Waar wil je over vijf jaar staan?
Over vijf jaar heb ik een bedrijf staan met een dedicated binnendienst. Verder heb ik dan een geautomatiseerd systeem gekoppeld aan het webbased product. Dus geen serienummers meer handmatig ingeven maar bijvoorbeeld scannen.
Verder verhandel ik dan mijn zelf ontwikkelde product: BiProtect.com. Dit heb ik ontwikkeld samen met een bedrijf dat in hetzelfde pand zit als ik. We zijn hiervoor ook genomineerd geweest voor het scale-up event De Kempen.

Wat is je grooste uitdaging?
Ik zou graag een groot ziekenhuis inrichten met alle apparatuur die ik heb, van A tot Z.
Een ander soort uitdaging is dat ziekenhuizen verschillend reageren op het feit dat ik een 1 pitter ben. Veel vinden dat juist heel prettig want je bent heel wendbaar. Sommige vinden dat wat kwetsbaar. Dus daarom wil ik groeien. Hoe dat precies aan te pakken zie ik als een mooie uitdaging.

Welke tip zou je starters willen meegeven? 
Houd vast aan je eigen idee, ook al is het lastig en heb je belemmeringen. Het idee is niet voor niks ontstaan. Als je andere bronnen van inkomsten gaat zoeken verlies je identiteit.

puremedical.nl