Let your force be with you

Rilana Acda gelooft dat er veel mensen zijn die een sterke innerlijke kracht in zich hebben maar zich laten belemmeren door wat er om hen heen zit. Zij helpt je daar inzicht in te krijgen. Rilana coacht mensen met werkgerelateerde vraagstukken zoals ‘ik wil iets anders maar ik weet niet wat en hoe dat aan te pakken’ of mensen die tegen een burn-out aanzitten.

Waarom ben je dit bedrijf gestart?
In mijn commerciële baan vond ik niet meer wat ik wilde. Op aanraden van mijn man ben ik een coach traject ingegaan.
Als jongste uit een gezin van 5 kinderen, waar iedereen helpend beroep heeft gekozen, heb ik altijd tegen mezelf gezegd dat helpen niet bij me past. Dat deed iedereen in mijn gezin al. Maar al pratende met mijn coach over wat mijn passie is ontdekte ik dat ik eigenlijk al mijn hele leven aan het helpen ben. Helpen is mijn kracht en dat moet ik gaan benutten

Hoe heb je de start van je bedrijf aangepakt?
Ik kwam er achter dat er in Nederland wel zo’n veertigduizend coaches zijn. Daar schrok ik van. Ik besloot dat ik er anders naar moet kijken, vanuit mezelf, mijn eigen kracht. Ik heb mijn baan opgezegd en ben begonnen het bedrijf op te zetten.
De naam was snel duidelijk en vanuit daar ben ik gaan kijken wat ik belangrijk vind. Ik heb mijn doelgroep bepaald, op een rijtje gezet waar ik in geloof en wat ga ik dan doen.
Wat me in de opzet echt heeft geholpen is een klankbordgroep van verschillende mensen. Hen heb ik meegenomen in mijn zoektocht en om feedback gevraagd. Die input was heel waardevol.

Hoe kom je aan je klanten?
Met mijn jarenlange ervaring in de commerciële wereld weet ik hoe je aan klanten komt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mensen gebeld die ik ken. Je zult toch iedereen zelf moeten laten weten wat je doet. Lef tonen moet. Klanten krijg ik door te netwerken, via mond tot mond reclame en via LinkedIn. Een goede zichtbare start van mijn bedrijf zorgde ook voor veel netwerkgesprekken.

Waar wil je over 5 jaar staan?
Ik wil het bedrijf verder uitbouwen. Inner Company zie ik als een platform en bij dit platform kunnen mensen aanhaken en verbreden in coach onderwerpen zoals coaching op financieel vlak. Misschien komt er wel een Inner Company Sport. Ik ga beginnen met samenwerking maar denk ook aan mensen in dienst nemen. Over 5 jaar is Inner Company de holding van verschillende initiatieven.

Wat is je grootste uitdaging?
Mijn grootste uitdaging is te kunnen groeien.
En daarnaast ben ik bezig met een 3-jarige studie voor nog meer specialisatie in het coachingsvak. Vanuit een theoretisch kader heb ik een methodiek ontwikkeld waarin ik mensen in stappen help: ‘Wat zijn je belemmeringen, wat zijn je drijfveren en hoe werken we naar een goed resultaat?’ Dit wil ik verder doorontwikkelen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Mensen helpen, mensen ontwikkelen en inzichten geven. Dat is echt fantastisch.

Welke tip zou je aan andere starters willen meegeven?
Allereerst lef, durf en echt gewoon doen. En voor mij was er nog een essentieel onderdeel: geloof in jezelf en wat je kan. Als je dat niet doet komt dat ook niet over bij de ander. Of praat eens met een goede coach. 🙂

www.innercompany.nl